Offical Home of Wiggle High5 Pro Cycling

Amy Pieters Blog: Training Day

Ik schrijf deze blog vanuit Heerlen. Na een week van rust was weer tijd om de draad op te pakken voor het 2e deel van het seizoen.

Na een periode van veel wedstrijden en daardoor weinig tijd om te trainen stonden er voor deze week weer langere trainingen op het programma. Gisteren ben ik naar hier vertrokken om samen met Maaike (Polspoel) hier te kunnen trainen. Na aankomst hadden we meteen een losrij rondje gedaan na de lange autorit.

IMG_9552

Vandaag stond er een langere duurtraining op het programma. Zo een dag vraagt toch altijd veel van je. Uiteindelijk ben je ook bijna heel de dag onderweg. Het begint al bij het wakker worden met de vragen:

Hoe voel ik mij? Goed genoeg voor een lange dag op de fiets?
En het tweede hoe is het weer?

Als het allebei goed is gekeurd. Ga je aan je ontbijt beginnen toch net even een broodje meer dan normaal, want ja je gaat toch een lange dag maken.

Dan erna ga je je klaar maken, heel ambitieus zouden we op tijd gaan vertrekken zodat we ook lekker optijd terug zouden zijn.

Even kijken wat de temperatuur is, Beenstukken? Armstukken? Zweetshirt?
Nee, allemaal niet nodig. Perfect!!

High5 Reepjes mee en klaar om te vertrekken.

IMG_9085

De uren gingen snel voorbij. We hadden een mooie route met wat leuke klimmetjes. Gelukkig is Maaike (Polspoel) altijd zo goed voor me door mij zo snel mogelijk de klimmetjes op te sturen. Volgens mij stuurt ze gewoon bewust iedere keer een toerder achter mij aan zodat de drang om ze eraf te rijden weer naar boven komt in mij. Om het dan vervolgens heel trots tegen haar te kunnen vertellen.

Eenmaal terug na je hersteldrank te hebben gedronken en weer gedoucht en al te zijn, kijk je eens op de klok en is er bijna alweer een dag voorbij. We ploffen beide op de bank neer en bedenken ons dan, hoe fijn dit gevoel eigenlijk is. Moe maar voldaan op de bank neerploffen. Dat is toch het gevoel wat je mist na een drukke wedstrijdperiode. Het gevoel om soms het uiterste uit jezelf te halen. Jezelf weer beter proberen te maken voor de aankomende wedstrijden.

Morgen staat er nog een training op het programma hier in Limburg en dan is het tijd om naar huis te gaan. Dan heb ik thuis nog 3 dagen om mijzelf voor te bereiden voor Californie waar ik maandag naar toe vertrek.

Ik kan niet wachten om weer aan het 2e deel van het seizoen te beginnen!!!

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed